koulutukset Aikuisille

Taikasulkia ja lainahöyheniä 

 

Monipuoliset satu- ja lorukurssit on suunnattu erityisesti 4-9 -vuotiaiden lasten parissa työskentelevien perhepäivähoitajien, lastenhoitajien, varhaiskasvatuksen opettajien sekä luokanopettajillen työn tueksi. 

Kirjailija, kuvittaja, opettaja Sari Kanala tutustuttaa innostavilla ja hauskoilla  harjoituksia tarinankerronnan maailmaan. Kurssit antavat työkaluja saduttamiseen, satutuokioihin sekä erilaisiin tarina- ja loruhetkiin. Kurssit soveltuvat hyvin myös Tyky-päiviin.

Voimme räätälöidä juuri teille sopivan kokonaisuuden, mutta tässä esimerkki satu- ja lorukursseista. 

Tarinoissa on voimaa!

SATUKURSSIT

1. Taikasulkia ja lainahöyheniä - satukurssi aikuisille

Sadut opettavat lasta käsittelemään tunteita ja antavat käyttäytymismalleja. Satujen kautta lapsi voi oppia mikä on oikein ja mikä väärin, sekä miksi näin on.

Taikasulkia ja lainahöyheniä -kirjoituskurssilla pääset kuulemaan ja kirjoittamaan satuja sekä leikkimään sanoilla yhdessä muiden kanssa. Mukaasi tältä kurssilta saat repullisen satuja ja ideoita, joita voit hyödyntää työssäsi. Saat myös ideoita siihen, kuinka voitte itse keksiä oikeanlaisen sadun johonkin tiettyyn tilanteeseen, esim. kuinka käsitellä surua, kiusaamista, onnea, kadehtimista tms.

Sadun taikaa!

Taikasulkia ja lainahöyheniä -satukurssi

Kurssin kesto 4 x 45 min.

Kurssin hinta 950 € (alv 0) 

”Tämä oli yksi parhaimmista koulutuspäivistä, joilla olen koskaan ollut!” - Perhepäivähoitaja, Jyväskylä

”Nämä opit otan heti ensi viikolla käyttöön lasten kanssa.” - Luokanopettaja, Jyväskylä

Lorupaja aikuisille

2. Hyvä loru mielessä, pitää hymyn suunpielessä

Lorut ja leikit kehittävät lapsen sanavarastoa ja tukevat lapsen kielen kehitystä. Loruilla leikittely innostaa lasta leikkimään omalla äidinkielellään. Lorujen myötä myös kielen rytmi tulee tutuksi. Loruilla voi leikkiä, hassutella ja arvuutella, mutta niillä voi myös opettaa (kuten aakkoslorut, numero- ja viikonpäivälorutukset). 

Tällä kurssilla pääset itse kirjoittamaan eri tilanteisiin sopivia loruja: kirjoitamme sekä omia loruja että yhdessä kirjoitettuja loruja. Saat hyvät työkalut reppuusi ja voitte työkavereiden sekä lasten kanssa kirjoittaa kopallisen uusia loruja. 

Kurssilla on naurutakuu. 

Lorukurssista:

Kurssin kesto 5 x 45 min.

Kurssin hinta 990 € (alv 0)

Kurssilupaus - jokainen kurssilainen lähtee kotiinsa mukanaan repullinen uusia loruja! Mukana myös se paras loru - sinusta itsestäsi kirjoitettu!

”Vau, miten upeita loruja me kirjoitettiin.” - Lastentarhaopettaja.

”Hyviä harjoituksia tehdä myös oppilaiden kanssa” - Luokanopettaja.

TEKSTIÄ LUOVASTI

Luovan kirjoittamisen kurssi - Lapsille kirjoittaminen

Haluatko kirjoittaa oman lastenkirjan? Satukirjan, lorukirjan tai tarinallisen tietokirjan? Vai oletko suunnittelemassa lastenromaania? ”Tekstiä luovasti” -kirjoituspaja, on tarkoitettu erityisesti tyhjän paperin kammon ylittämiseen. 

Kurssin pituus voidaan räätälöidä juuri teidän kirjoitusryhmällenne sopivaksi.

Artikkelin kirjoittamisen sparrauksesta olen pitänyt päivän kirjoituskursseja, 6-8 oppituntia, ja lapsille kirjoittamisesta 7-15 oppitunnin kursseja.

Tehdään juuri teille sopiva kirjoituskurssi. 

Luovasti kirjoittaen

kesto 6-15 oppituntia. Hinta määräytyy sovittujen työtuntien mukaisesti. 

Kurssilupaus: Tällä kurssilla ei kukaan sano, ettei keksi mitä kirjoittaa. Saat työreppuusi nipun harjoituksia, joiden avulla voit helpottaa kirjoittamisen aloittamisen vaikeutta, kun sellainen tunne tulee eteesi.