Aikuisille

Koulutukset ja runopajat

Amusantin monipuoliset aikuiskurssit on suunnattu erityisesti 4-9 -vuotiaiden lasten parissa työskentelevien perhepäivähoitajien, lastenhoitajien, varhaiskasvatuksen opettajien sekä luokanopettajillen työn tueksi.

SATUKURSSI

Taikasulkia ja lainahöyheniä - satukurssi aikuisille

Sadut ovat tärkeitä. Ne opettavat lasta käsittelemään tunteita ja antavat käyttäytymismalleja. Satujen kautta lapsi voi oppia mikä on oikein ja mikä väärin, sekä miksi näin on.

Taikasulkia ja lainahöyheniä -kirjoituskurssilla pääset kuulemaan ja kirjoittamaan satuja sekä leikkimään sanoilla yhdessä muiden kanssa. Mukaasi tältä kurssilta saat repullisen satuja ja ideoita, joita voit hyödyntää työssäsi. 

Tietoa:

Kurssin kesto 8 oppituntia. Kurssi voidaan räätälöidä myös 10-15 oppituntia kestäväksi.

”Tämä oli yksi parhaimmista koulutuspäivistä, joilla olen koskaan ollut!” - Perhepäivähoitaja, Jyväskylä

”Nämä opit otan heti ensi viikolla käyttöön lasten kanssa.” - Luokanopettaja, Jyväskylä

Lorupaja aikuisille

Hyvä loru mielessä, pitää hymyn suunpielessä

Lorut ja leikit kehittävät lapsen sanavarastoa ja tukevat lapsen kielen kehitystä. Loruilla leikittely innostaa lasta leikkimään omalla äidinkielellään. Lorujen myötä myös kielen rytmi tulee tutuksi. Loruilla voi leikkiä, hassutella ja arvuutella, mutta niillä voi myös opettaa (kuten aakkoslorut, numero- ja viikonpäivälorutukset). 

Tällä kurssilla pääset itse kirjoittamaan eri tilanteisiin sopivia loruja: kirjoitamme sekä omia loruja että yhdessä kirjoitettuja loruja. Kurssilla on naurutakuu. 

Tietoa:

Kurssin kesto 7 oppituntia.

Kurssilupaus - jokainen kurssilainen lähtee kotiinsa mukanaan repullinen uusia loruja! Mukana myös se paras loru - sinusta itsestäsi kirjoitettu!

”Vau, miten upeita loruja me kirjoitettiin.” - Lastentarhaopettaja.

”Hyviä harjoituksia tehdä myös oppilaiden kanssa” - Luokanopettaja.

TEKSTIÄ LUOVASTI

Luovan kirjoittamisen kurssi - Lapsille kirjoittaminen

Haluatko kirjoittaa oman lastenkirjan? Satukirjan, lorukirjan tai tarinallisen tietokirjan? Vai oletko suunnittelemassa lastenromaania? ”Tekstiä luovasti” -kirjoituspaja, on tarkoitettu erityisesti tyhjän paperin kammon ylittämiseen. 

Kurssin pituus voidaan räätälöidä juuri teidän kirjoitusryhmällenne sopivaksi. Artikkelin kirjoittamisen sparrauksesta olen pitänyt päivän kirjoituskursseja, 6-8 oppituntia, ja lapsille kirjoittamisesta 7-15 oppitunnin kursseja. Tehdään juuri teille sopiva kirjoituskurssi. 

Tietoa:

Kurssin kesto 6-15 oppituntia.

Kurssilupaus - Kukaan ei tällä kurssilla sano, ettei keksi mitä kirjoittaa. Saat työreppuusi nipun harjoituksia, joiden avulla voit helpottaa kirjoittamisen aloittamisen vaikeutta, kun sellainen tunne tulee eteesi.